چگونه در زمان شیوع فاسیولا سبزی جات مصرف کنیم؟

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان، گفت: با توجه به اینکه انگل فاسیولا از طریق خوردن سبزی جات آلوده وارد بدن انسان می‌شود لذا بهتر است در زمان شیوع این بیماری از مصرف سبزی جات به صورت خام خودداری شود.

چگونه در زمان شیوع فاسیولا سبزی جات مصرف کنیم؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر مهرداد محمدی، فاسیولوز (فاسیولا) را یکی از بیماری‌های شایع نشخوارکنندگان دانست که در شمال ایران به صورت بومی در گاو و گوسفند وجود دارد و اظهار کرد: عامل این بیماری یک نوع کرم پهن است که به دو گونه مهم شامل «فاسیولاهپاتیکا» و «فاسیولاژیگانتیکا» تقسیم می‌شود.

وی با بیان اینکه فاسیولاژیگانتیکا بیشتر در انسان بیماری ایجاد می‌کند، افزود: فاسیولا در انسان بسیار کمیاب است و بیشتر در گیلان گزارش شده است. شیوع این بیماری در شهر‌های رشت و انزلی طی سال ۱۳۶۸ حدود ۱۰ هزار نفر را آلوده کرد، اما، چون واگیردار نیست نباید از آن ترسید.

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، با اشاره به سیر تکاملی انگل فاسیولا، اضافه کرد: تخم این انگل از طریق مدفوع دام خارج و وارد بدن حلزون می‌شود. لارو یا نوزاد انگل بعد از خارج شدن از بدن حلزون می‌تواند خودش را به سبزی جات برساند.

محمدی، با بیان اینکه انسان از طریق مصرف سبزی جات آلوده یا آب آلوده امکان مبتلا شدن به فاسیولا را دارد، گفت: این انگل بعد از وارد شدن به بدن انسان در ادامه سیر تکاملی، خودش را به کبد می‌رساند و در مجاری صفراوی کبد رشد می‌کند و به مرور زمان به بافت کبد آسیب می‌زند؛ البته اگر این بیماری به موقع تشخیص داده شود، با دارو‌های ضد انگل قابل درمان است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه انگل فاسیولا از طریق خوردن سبزی جات آلوده وارد بدن انسان می‌شود لذا بهتر است در زمان شیوع این بیماری از مصرف سبزی جات به صورت خام خودداری شود و آن‌ها را پخته مصرف کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان، مواد ضد عفونی کننده سبزی جات مانند پرمنگنات را ضد میکروب دانست که بر روی تخم یا لارو انگل اثر ندارد و اضافه کرد: در شمال ایران همواره خطر بالقوه آلوده شدن به برخی از انگل‌ها از طریق سبزی جات یا کاهو وجود دارد.

محمدی تاکید کرد: توصیه می‌شود سبزی یا کاهوی برگ برگ شده در تشت آب قرار گیرد و به ازای هر لیتر آب دو تا سه قطره مایع ظرف شویی اضافه شود و پنج تا ۱۰ دقیقه در داخل آب بماند تا تخم یا لارو انگل شسته شود.

وی با بیان اینکه طی چند هفته اخیر گزارش ابتلا به فاسیولا در گیلان داشتیم، خاطرنشان کرد: بهتر است طی این مدت سبزی جات خام مصرف نکنید؛ مگر اینکه از منشا کشت سبزی اطمینان داشته باشید و یا کشت خانگی باشد. همچنین در مناطقی که حلزون زیاد وجود دارد، خطر شیوع بیماری فاسیولا بیشتر بوده و لذا دقت بیشتری کنید.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.